豪華な店内で高級焼肉に舌鼓
📍心斎橋焼肉 きらく📍
@shinsaibashi_yakiniku_kiraku
大阪府大阪市中央区宗右衛門町3-3
キャナルサイド宗右衛門 6F
久しぶりに大阪の友人に会いにぷらっと大阪日帰り散歩。晩飯は友達が心斎橋で予約をしてくれたとの事。
心斎橋らしい少し高めのビル6F 「心斎橋焼肉きらく」に到着。お店は高級感ある焼肉店でカウンター席、テラス席、個室がありシーンによって愉しみ方がセレクトできる。
🍀本日の注文🍀
●白トリュフオイルのチョレギサラダ
●スーパーネギタン塩
●きらくのタン
●サーロイン焼きしゃぶ(宮崎牛)
●和牛肉寿司
●黒毛和牛4種盛り合わせ(イチボ、肩サンカク、ミスジ、ハバキ)
●究極の和牛釜飯ご飯
●きらく冷麺
●アイス
レモンに覆い尽くされていた牛タンはどうやって食べるのか不思議に思っていたら、レモンは焼く前に外されて下には刻みネギとタレが敷き詰められていて、片面をサッと焼いて戴くネギ塩タンとの事。
きらくのタンは青葱が厚切り牛タンに挟まれていてシャキシャキ食感と肉の厚みもありこれはとても美味しかった。
サーロインの焼きしゃぶは仲居さんがさっと炙って焼き上げてもらえて、焼き加減抜群で脂の甘みが舌に染み入る美味しさ。
黒毛和牛4種盛りの中ではイチボと肩サンカクが肉の旨味と霜降りの脂がトロけて口の中で融合。お肉は神戸牛だとの事。
〆のご飯はお店の銘物釜飯でこれは頼んで欲しい逸品との事。肉ばかりだと飽きてしまうので蟹とウニ、イクラが贅沢に盛り付けられて、別で焼き上げた牛肉が最後に乗せられて見た目もバッチシ。
冷麺も美味しいとの事できらく冷麺も注文。すだちの酸味とあっさり出汁のスープが体に染み渡る旨さで麺の腰とパツンと歯切れの良い食感が印象深い。
ご馳走様でした👋
それではまた次回まで「ご機嫌好う♪」
📍Shinsaibashi Yakiniku Kiraku📍
@shinsaibashi_yakiniku_kiraku
3-3 Soemon-cho, Chuo-ku, Osaka-shi, Osaka
Canalside Soemon 6F
I wondered how the beef tongue covered with lemon was supposed to be eaten, but I was told that the lemon was removed before grilling and that chopped green onions and sauce were spread underneath, and that the tongue was grilled quickly on one side and served with green onion salt.
The sirloin grilled sirloin was grilled quickly by the waitress and was perfectly cooked, and the sweetness of the fat soaked into the tongue.
The rice to finish off the meal is the restaurant's specialty, kamameshi, which is a must-try item. Since you might get bored if all you eat is meat, crab, sea urchin, and salmon roe are lavishly arranged on the rice, and the separately grilled beef is placed on top at the end for a perfect appearance.
Thank you 👋 for the meal.
Until next time, "Have a good day!