名古屋の立ち呑み 老舗の大安
📍 名古屋の立ち呑み 大安 📍
052-883-6252
愛知県名古屋市熱田区波寄町22-24
金山橋から東に坂を下るとポツリと赤提灯が目立つ「名古屋の立ち呑み 大安」がある。
名古屋市内では立ち呑み居酒屋としてはかなり老舗。
🍀本日の注文🍀
●活〆かんぱち
●あん肝
●ハムエッグ
●ライス(並)
★ハイボール
★熱燗
「名古屋の立ち呑み 大安」は新鮮な魚の刺身と鶏肉の低温調理のレア加減に仕上げられた半生刺身が銘物。
今回は魚の刺身から「活〆かんぱち」「あん肝」を注文。
カンパチは¥400で大満足のポーション。あん肝も綺麗に程よい厚みにスライスされている。ポン酢と紅葉おろしとネギで戴けば、熱燗を頼みたくなる。
〆にハムエッグとライスを注文してハムエッグ丼にしてお暇。立ち呑み店はササッと切り上げるのが流儀。
ご馳走様でした👋
それではまた次回まで「ご機嫌好う♪🙇♂️」
📍 Stand Daiyasu📍
052-883-6252
22-24 Hayori-cho, Atsuta-ku, Nagoya-city, Aichi-pref.
Down the hill to the east from Kanayama-bashi bridge, you will find "Nagoya no tachinomimi Daiyasu" with its conspicuous red lanterns.
It is one of the oldest standing izakayas in Nagoya.
🍀Today's order
Freshly sashimi Kanpachi
Anko (red bean paste)
Ham and eggs
Rice (standard)
Highball
Hot sake
Daiyasu is famous for its fresh fish sashimi and chicken sashimi cooked at a low temperature to a rare degree of rarity.
This time, we ordered "katsujime kanpachi" and "ankimo" from the fish sashimi menu.
The kanpachi was a very satisfying portion for 400 yen. The ankimo is also sliced nicely and to a good thickness. Served with ponzu (Japanese sauce made from ponzu citrus juice), grated maple leaf and green onion, it is tempting to order a glass of hot sake.
To finish off the meal, we ordered ham and eggs with rice and a bowl of ham and eggs.
Until next time, "Have a good day 🙇"