愛知県と長野県の狭間の山奥にポツンと佇む一軒家で戴く秘境めし
📍 亀甲苑 📍
0565-84-1150
愛知県豊田市大野瀬町池ヶ平1-1
ここは愛知県豊田市と長野県を境とする山間地。山頂にポツンと一軒家があり、高原で平飼いした名古屋コーチンをひきずり鍋で食べさせてくれる。
🍀本日の注文🍀
●高原コーチン ひきずり鍋 ¥3,000/1人前
●ささみの霜降り
まずは笹身をサッと湯通しされた霜降りを戴く。濃厚なコーチンの味を感じながらあっさりと淡白な味で非常に美味しい。鮮度の良いコーチン肉なのでこれは必須で注文すべき逸品。
女将さんがひきずり鍋の具材を持って配膳。最初のコーチン肉だけは女将が焼き上げてくれるので、その間にコーチンの生卵を溶いて準備。いざ戴きます!
最初に感じるのは身の弾力感、そして、噛み締めると溢れるコーチンの旨味。生たまごで味がボケるかと思いきやしっかりとコーチンらしい力強い味が愉しめる。
大自然に包まれた山間地で戴くポツンと一軒家の秘境で食べる秘境めし。これほ一度食べにいく価値ある美味しい高原コーチンでした。
ご馳走様でした👋
それではまた次回まで「ご機嫌好う♪🙇♂️」
📍 Kikko-en 📍
0565-84-1150
1-1 Ikegadaira, Onose-cho, Toyota-shi, Aichi
This is a mountainous area bordering Toyota City, Aichi Prefecture and Nagano Prefecture. There is a house on the top of the mountain, where you can enjoy Nagoya cochin raised on the plateau and served in a hinagiri nabe (a pot of minced chicken in a pot).
🍀Today's order🍀
Hikizuri nabe (minced chicken stew)
Marbled white meat
First, we had the marbling of the sasami, which had been quickly boiled in hot water. It is very tasty with a light and light taste with a rich cochin flavor. This is a must-order item because of the freshness of the cochin meat.
The meat is very elastic, and when you bite into it, the flavor of the cochin overflows. You can enjoy the strong taste that is typical of cochin.
This is a hidden gem of a restaurant in a mountainous area surrounded by nature. It was a delicious highland cochin that is worth going to eat once.
Until next time, "Have a good day 🙇